Kouluaikoin oli pakko käydä katsomassa Ben Hur, monituntinen elokuva. Ilmiselvästi oli vaikuttava leffa , koska vieläkin tietyt vaikutteet tuntuvat. Elokuvassa oli mahtava kilvanajo kohtaus, joss a Ben Hur ystävineen ajoi kilpaa hevosvaljakolla.

No, nykypäivänä miekii aattelin olla vähän niin kuin Ben Hur, tosin valjakkona oli vain Don Quijoten aseenkantajan Sancho Panzan ratsu => aasi. Siis yhdistelmä kahta vanhaa klassikkoa.

Eli lauantaina lähdimme Roccon kanssa pyöräilemään. Kyseessä oli varsinainen kilvanajo; Rocco vastaan mie polkupyörällä. Ensimmäiset kaks kilometria sain seisoa jarrupolkimen päällä ja pelätä!

Halvatun Hörökorva nimittäin ampaisi liikkeelle kuin hauki kaislikosta, eikä meno meinannut loppua lainkaan. Herra paineli nuoruuden innolla miljoonaa ja oikeasti aika ajoin pelotti mihin päädymme.Alkuperäinen tarkoitus oli vain keveästi aloitella pyöräilykautta sievästi hölkäten mutta herra päätti toisin.

Onneksi reitinvalinta oli sellainen, ettei tarvinnut pelätä tien loppuvan kesken... Molempiin suuntiin oli vauhti uskomatonta. Selvittiin sentään hengissä!

Koko lauantai meni vähän koiraillessa: aamulla Essun kanssa lähdettiin kahteen naiseen metsään. Juostiin ja riekuttiin ja otin tietysti vähän tottistakin. Essu ei ole koskaan oppinut kunnolla liikkeestä seisomista. Paitsi tietysti metsässä kun kukaan ei nää niin siellä hää sitten pysähtyi niille jalansijoilleen, AINA. Tässä tämä kyl se kotona osaa taas toimii. Varmasti kun kentällä yritän samaa niin neiti hiihtelee perään pysähtymättä hetkeksikään.

Sitten käytiin Roccon ja kavereiden kanssa reenailemassa tottista. Kivireki mikä kivireki. Käyttäytymiskokeessa meitin suoritukseen varattava tunti, että herra ehtii reagoida käskyihin... Hohhoijaa...

Tottiksen jälkeen kävin hakemassa Hartsan kyytiin ja mentiin Siiri-neidin kanssa lenkille. Sipe kävi heittämäsää talviturkin meressä. Harmi meni vaan niin pitkälle ettei sukukalleudet kastu... Oli todella upea päivä olla ulkona. Ja koirat tuntuivat viihtyvän loistavasti.

Eilen aamulla sitten kävin Roccon kanssa aamutuimaan lenkillä ja miut haettiin kokoukseen (koirayhdistys) heti kahdeksan jälkeen. Meetingistä kotiuduin n. klo. 20.00.

Oli taas varsinainen lepoviikonloppu....