Bonjour Tous! Reissu on jo täydessä vauhdissa. Lähdettiin siis torstaina kylmästä Suomesta. Vikingin laivalla oli positiivinen ylläri; siellä soitti Virve Rosti ja Menneisyyden Vangit. Sai kuunnella hyvää musiikkia... Seijan kanssa nautittiin myös lähtö konjakit...

Perjantai meni tylsässä Ruotin halki ajossa. Käytiin moikkaamassa Vikmannien kasvattia Nikiä ja saatiin ruokaa... Trälleborgissa siirryttiin taas lautalle ja suuntana Travemünde. Lautta oli Peter Pan ja sata kertaa siistimpi kuin Suomalais-Ruotsalas-Virolais lautat. Matka meni ratevasti.

Lauantai aamuna lähdimme Saksassa kohti Moselia. Trier oli ensimmäinen varsinainen pää tavoite. Vanhakaupunki oli kaunis ja jäätelö hyvää. Trieristä lähdimme Moselin viinilaaksoon. Yövyimme viehättävällä camping alueella. Ja kävimme ulkona syömässä, mikä hämmästytti saksalaisia kun heidä n mielestään oli kylmä...

Moselin laaksosta siirryimme Ranskan puolelle Champagnen maakuntaan ja arvata saattaa; shampaja farmilla käytiin maistelemassa.... Hyvää oli! Sieltä lähdimme suuntimaan pitkin Loiren rantaa kohti länsi Ranskaa. Ja nyt olemme täällä Atlantin rannalla.

Aurinko paistaa lämmintä on yli kakskymmentä ja sortseissa selviää. Käytiin Hartsan kanssa kokeilemassa Atlantin aaltoja mutta vielä oli liian voimakkaat meille uida. Meinas viedä mennessään.

Istun tässä rantakuppilassa Pastis lasi nenän alla ja odotan, että tulisi ilta tyven ja pääsisi uimaan. Harmi, Selma ja Aune ovat reissanneet mallikelpoisesti. Helppoja koiria kuljettaa mukana, paitsi Selma sai pienen paniikki kohtauksen rannalla kun iso aalto vyöryi päin. Harmi ja Aune ovat sen verran pölkkypäitä, ettei niitä moinen häirinnyt..

Kirjoittelen lisää jahka selviän seuraavaan nettikahvilaan täällä jossain. Katsokaa kartalta Ranskan länsirannikolta sellainen pikku kaupunki kuin Soulac (sûr Mer).

Huomenissa jatkamme matkaa kohti Biarritzia, jos sieltä löytyisi se kreivi tai markiisi.... Täältä kun ei välttämättä haluaisi takaisin kylmään...