Luin aamun Kymppäristä, että Jyväskylässä oli joku risupartainen mies ryöstänyt joltain lompakon ja kännykän veitsellä uhaten. Ryöstö sinänsä ei ollut hauska uutinen vaan tämä risupartainen mies. Nimittäin siitä miulle syntyy, valitettavasti, Kari Suomalais vainaan pilapiirroksista tuttu luonnonsuojelija mieleen.  Kari  nääs piirsi nämä luonnonsuojelijat risupartaisina miehinä....

Uskon vahvasti, että tämä ryöstäjä risuparta kuuluu siihen ihmisryhmään, joka menee ensimmäisenä vinkumaan virkavallalle jos häntä olisi vastustanut tms. Kun ei saa kaltoin kohdella viattomia pahantekijöitä... Tulee vielä traumoja!

Ryöstön uhri oli fiksu ja antoi lompakkonsa sekä kännykkänsä suosiolla, mie en siihen pystyisi. Nimittäin jos olisi pienikin mahdollisuus, että voisi vastustaa niin varmasti panisin hanttiin. Ongelmat syntyisivät siinä kohtaa jos/kun saisi laitettua ryövärin ruotuun. En voi olla varma, että olisin kauhean leppoisa tai helläkätinen. Ja varmasti joutuisin selittelemään tai vastaamaan oikeudessa miksi en luopunut omaisuudestani kahinoitta ja vielä mahdollisesti tuottanut jonkin sortin ruumiinvammoja ;)

Siksipä olen tehnyt periaatepäätöksen; jos joku yrittää ryövätä ja miulla mahdollisuus laittaa hanttiin niin sitten "annan koko rahalla", turhia säästelemättä. Onpahan sitten jotain syytä valittaa...

Tosin, toivon ettei moista koskaan tapahdu. Ja toivottavasti "pakogeenit" ja jalat toimivat, että pääsee karkuun. Jos ei, niin voi risuparta parkaa ;)