Olin eilen Messarissa ihan autuaan onnellisena turistina. Suurin mielenkiinnon kohde oli tietysti Picardit ja etenkin Roccon tytär Kelmi. Jota en ole nähnyt kuin 7 viikkoisena...

Neiti olikin aivan hurmaava otus! Hyvän kokoinen narttu, jolla hyvä rakenne ja vielä parempi luonne. Tunnistin kyllä Roccon jälkeläiseksi. Kenguru geenit näköjään perityvät vahvasti. Tosin kehässä penska käyttäytyi huomattavasti paremmin kuin isänsä koskaan ;) Kiva katsoa koiraa, jolla jalat pysyivät maassa ja joka malttoi seisoa hienosti.... Tuomari ei valitettavasti ymmärtänyt hyvän päälle ja antoi vaan EH:n ;(

Toinen Picardi oli Taika, joka on selkeästi aikuistunut vallan kauhiasti ja on entistä kauniimman näköinen! Runko oli saanut aikuisen koiran massan ja kun mittasuhteet ja rakenne on aina olleet hienot niin nyt oli daami todella silmän ilo. Ja tietysti putsasi koko pöydän; V-08, ROP jne.

Niin ja oli siellä uusi onnellinen Picardi immeinenkin. Nimi hukkui kovalevyltä mutta nou hätä. Kyllä se vielä muistuu mieleen.

Pähkäiltiin, että yrittettäisiin huhtikuun Lahden näyttelyyn saamaan lauma Picardiileja kun siellä tulee olemaan ihan hyvä tuomarikin.... Voitaisiin pitää oikein kunnon roturehvit!

Hupaisinta oli, että kaikilla on omanlaisensa Picardit mutta selkeitä yhteisiä rotupiirteitä on jokaisella. Mm. koulutuksesta ja koulutettavuudesta olimme melkein liikuttavan yksimielisiä; haasteellista mutta antoisaa. Hiukset harmaannuttavaa ja samalla ratkiriemukasta!

Hyvä Picardiilit!