Aamulla kun heräsin Roccon kanssa ennen herätyskellon kiljumista vietimme rattoisan varttitunnin sängyssä löhöillen. Hörö esitti grilliporsasta vartaassa pyörien akselinsa ympäri ja venytellen autuaasti. Ilme oli sellainen, että varsinainen ylösnouseminen olisi varsin vastahakoista... Pimpulat olivat mummon vahtivuorossa, joten saimme kerrankin aloittaa aamun kaikessa rauhassa.

Kun pääsimme vihdoin mummolaan asti oli taas normaali härdelli pystyssä. Harmi liimautui Roccon kylkeen asianmukaisin ääniefektein; hillitöntä murinaa ilman mitään tarkoitusta. Tai ainakaan Rocco ei korviaan lotkauta moisesta mörinästä.

Ester päätti varmuuden vuoksi pistää pojat ojennukseen ja pöläytti kummatkin herrat pihalle. Vauhdista päätellen saluunanovet tai pyöröovet olisivat hyvä vaihtoehto perinteiselle saranaovelle. Siinä ei sälleillä tennarit maata tapaa kun pitää ehtiä alta karkuun ennenkuin Essu on kintereessä kiinni.

Sama vauhti jatkui pihallakin. Joskus tuntuu ettei aita riitä kun Hörö irrottelee Harmin avustuksella. Toistaiseksi on pojat pysyneet aidan sisäpuolella. Vain kerran Roccon vauhti oli niin kova ettei se ehtinyt kääntyä ja joutui loikkaamaan aidan yli välttääkseen törmäyksen. No, 150 cm on picardille pikkujuttu. Hieman oli ukko hölmistynyt kun löysi itsensä väärältä puolelta aitaa.

Essun maailma on täydellinen kun se pääsee syliin aamupalapöydässä ja saa palkaksi palan mummon leipomia pipareita. Siinä se nököttää sylissä tyyriin näköisenä ja "lukee" lehteä mun kanssa. Muutaman minuutin sylissä nököttämisen jälkeen voi sitten taas jatkaa hörhöilyä. Essuhan ei pysähdy muuta kuin nukkumaan... Muutoin se pörrää kuin mielipuoli kimalainen ympäri huushollia lelujen kanssa tai rökittäen poikia. Varsinaista rauhoittumista en ole siinä huomannut. Yhä edelleen on sama vauhti päällä kuin viimeiset 5 ja puoli vuotta on ollut. Tosin eihän Ester olisi Ester jos näin ei olisi.

Joskus huvittaa kun Essu haastaa Harmia leikkimään ja rauhallisempana Harmia ei aina huvittais. Pikkuäijä kiemurtelee ja kirjaimellisesti voihkii kun Essu yrittää väkisin saada Harmin leikkiin mukaan. Harmin kannalta valitettavasti, on leikkiin lähdettävä huvitti tai ei koska vaihtoehtona on: täydellinen pesu tai selkäsauna.

Essun ja Roccon leikki on erilaista. Essu linnottautuu nojatuoliin tai sohvalle ja Rocco tulee korvat nipussa kaivamaan verta nenästään. Rocco tietää, että kun menee liian reippaasti ja liian kovaa Essun lähelle ja tökkää kuonolla niin sitten saa elämänsä lähdöt. Kummallakin tuntuu olevan suunnattoman hauskaa. Ja tätä jatkuu ja jatkuu jollei mene itse väliin.

Olenkin suunnitellut huonekalujen naulaamista lattiaan kuuden tuuman nauloilla, sama pätee mattoihin. Koska meillä huonekalut singahtelevat jatkuvasti paikasta toiseen... En sitten tiedä onko kyseessä koirat vai räyhähenget?!