Eilen oltiin Harmi Hirmuisen ja Mummon kanssa Messarissa. Tuomarina vanhempi ranskalaismies Mansencal.

Hää tuomaroi kuin Ranskan erkkarissa konsanaan; juoksutti ja juoksutti. Kyllähän joka koira kierroksen kaks ravia menee hienosti mutta mitä kauemmin juoksuttaa sitä paremmin saa oikeat liikkeet esille. Kysyy kuntoa handlerilta.

Lopputuloksena sileä eri. Mikä ei huono suoritus luomukoiralta...  (trimmatut versiot rules, vaikka kyseessä ei ole trimmattava rotu)

Tänään oltiin Roccon ja Papan kanssa liikenteessä. Hörökorvia oli neljä; Roccon tytär Gelmi, sisarpuolen tytär Lara ja ikirakkaus Taika ja sitten Hörö itse.

Tuomarina sama herra Mansencal kuin eilen paimenilla. Hupaisaa oli kun mentiin kehään. Hää kysyi ranskaks kuin vanha koira ja mie vastasin ranskaks, että kuus vee. Tuomari ilostui kun puhuinkin ranskaa. Hää siinä sitten sanoi, että voikin sanoa suoraan miulle, että koirallani on kauhea häntä. Myönsin hännän olevan liian lyhyt ja liian korkealla etenkin liikkeessä.  Olimme asiasta samaa mieltä.  

Joka tapauksessa arvostelu oli hyvä, eikä hirveästä hännästä ollut mainintaa. Tulos siis PU1 CACIB ja PMV-09.

Roppi kehässä vastaan tuli tytär Gelmi. Tuomari kysyi ovatko koirat sukua. Ja mie vastasin, että vastakkain ovat isä ja tytär. Kauheasti kehui koiria ja sanoi miulle, että jatka ihmeessä kasvatustyötä kun noin hyviä jälkeläisiä tulee... Että tervbeiset vaan Taikurin kennelin Marjaanalle, että jatka vaan kasvatustyötä! Nyt on julkisesti kehuttu!!!

Olin super onnellinen kun ei tarvinnut jäädä isoon kehään. Pääsi ajoissa kotiin ja nyt on jo ehditty reivtellä metsässä pari tuntia oikeen tosissaan.

Tänä vuonna muuten Kennelliitto oli taas satsannut hienosti PMV palkintoihin; saimme Hurtan hienon hihnan missä on pantaan tulevassa lukossa kiinni lätkä, missä on Kennelliiton logo. Yhtä hyvä kuin se lasivaasi silloin ennen.

Muutenkin tuntui, ettei siellä koiria ollut niin paljon kuin kataloogi väitti. Oli niin hyvin järjestetty, ettei tullut ahdasta missään vaiheessa, ainakaan meidän hallissa...