No niin, nyt on toko-kisailtu Essun kanssa. Ester teki omat enkat pisteissä; 139 p (pistettä vaille kakkos tulos). Mutta muuten menikin sitten niin sanotusti ihan käsille :(

Niitä selityksiä:

-kotona kattomaalarit ja koira ressannut koko päivän  (ja höpön höpön, oikeasti)

-liian kuuma (no, eipä oikeasti tuntunut säätila vaikuttavan)

-lentomuurahaisia lenteli suorituksen ajan (totta, muttei Essu niistä piitannut)

-jne. kaikki mahdollinen hirmumyrskyistä lähtien (jollekin voi olla täyttä totta muttei meille)

Niihin oikeisiin pieleen menoihin; mie, mie, mie, mie, mie..... Eipä paljon yksiselitteisempää syytä ole...

Essu olisi tehnyt varmasti hienon suorituksen jos itse en olisi pilannut sen hommia. Ei se ole koiran vika jos ohjaaja on tyhmä! Jos ei saa mitään apuja edes sallituissa paikoissa ja kiitosta kun kiitos kuuluu niin voi hyvät hyssykät!!!!!!!!!! En minäkään tekisi mitään, enkä ainakaan millään hyvällä motivaatiolla!

Ennen koesuoritusta oli pikku "konflikti"; kävin "lämmittämässä Essua ja just kun puuhattiin niin Ruissalon räkänokka mopilijat paukauttivat jotain... Paukkuaralle koiralle, joka on koetilanteessa pelännyt paukkua, pamahdus oli hieman liikaa. Varsinaiseen tokokoe tilanteeseen se ei enää vaikuttanut liiemmin, mutta tilanteen nollaamiseen meni turhaa energiaa ja oman verenpaineen nousu ei juuri helpottanut asiaa; Essu luuli, että olen sille vihainen. Vaikka mieleni teki mennä ajamaan Matolaatikolla räkänokkien mopojen yli... Ja muutenkin suorittaa hieman kovennettua koulutusta :)    Kai nämäkin tulevaisuuden toivot vielä aikuistuvat ja ehkä mahdollisesti järkevöityvät???

Loppukevennys: kuulin, että olemme Essun kanssa edistyneet....  (eilisellä suorituksella melkein voisi ottaa vinoiluna mutta otetaan asia niin kuin se on oikeasti tarkoitettu; tackar vaan!)