Maanäären väki, siis lähinnä nelijalkaiset, ovat intoutuneet joulusiivon tekemiseen. Olkien puutteessa on lattioille, sänkyyn ja sohville levitetty itsetehtyjä puutikkusia. Juuri sen kokoisia ettei niitä saa imurilla pois! Harmi ja Rocco ovat taiteilleet sanomalehdista  lumihiutaleita ja konfetteja, mitkä iloisesti kieppuvat kävellessä jaloissa ja sähköisinä takertuvat mattoihin jne.

Onneksi on niin ahkeria koiria ettei itse tarvitse vaivautua joulukoristelujen kanssa. Tosin Esterin kanssa ripustimme ulkovalosarjan ulos, että pimeällä ns. kusiraitti olisi edes hieman valoisampi... Näkee koirat pissiä.

Nyt on sitten koko troikka muuttanut lopullisesti Maanääreen, mummo saa kitua nyt ilman koiria illat, yöt ja vkonloput. Päivähoitoonhan troikka joka tapauksessa menee mummolaan.

Tänään on tarkoituslähteä tutkimusmatkalle lähistön metsiin, otetaan ihan eväät mukaan ja ollaan koko pvä liikekannalla. Saas nähdä mistä itsemme löydämme? Metsiä pitkin kun pääsee Kotkaan asti... Kai joku ystävällinen sielu meidät noutaa jos soitan ja sanon olevamme Prisman parkkipaikalla kun kartta meni väärinpäin?

Eilen illalla Sanna ja Masa kävivät näyttämässä uutta hienoa autoaan ja samalla tekivät tupatarkastuksen Maanääressä. Illan kokemuksen perusteella täytynee laittaa ulko-oveen varoituskyltti: VAROKAA INNOKASTA KIELTÄ! Rocco nimittäin oli kovasti viehättynyt korviin. Ja nuoli/yritti nuolla korvat puhtaaksi. Sitekä eläin, vaikka sitä kieltää ja komentaa niin siitä huolimatta seuraavassa hetkessä se on sylissä kokonaan tai puolittain ja silmät sirrissä nuolee korvaa. Kyseessä siis on todella pelottavan vaarallinen picardiili... Täytynee ostaa kotiin ensiapuvarustukseksi kasapäin vanupuikkoja, että ihmiset saavat korvakäytävänsä kuivattua. Omat korvat lotisevat jo kroonisesti ja vieno aaltojen keinunta korvakäytävissä pitää kesän mielessä.

En tiedä muistaako kukaan sellaista "bändiä" kuin Kake Singers? Niillä oli yksi biisi mikä sopii Esteriin paremmin kuin hyvin. Essu nimittäin on intomielinen lauman paimentajakoira ja varsinainen pyörremyrsky hommissaan. Kyseisen biisin kertosäe  meni jotenkin näin; vedä monosi vinoon, anna lanteesi keinua ja lähde Kaken (tässä tapauksessa Essun) kanssa rokkaamaan... Pojat nimittäin tekevät just näin kun Essu komentaa niitä ulos. Väistöliikkeet on sälleillä aika nopeita mutta usein Essu on vielä nopeampi.

Tästä puheen ollen lienee aika päästää Maanäären väki ulos...