Olimme eilen poikien kanssa reenaamassa tottista. Roccolla alkaa vähitellen homma luistamaan; pätkittäin. Hartsan kanssa sormenpäät punastuu ja kynsinauhat halkeilee kun herraa palkatessa hää hyökkää sormille kuin Tappajahai... (hakumetsässsä maalimiehet voivat todistaa ; D )

Reeneistä säntäsin Mummolaan vaihtamaan koiria; Essu pääsi Topin kanssa metsään. Aikansa riekuttuaan Topi, joka inhoaa autoilua, juoksi Matolaatikon luon ja tahtoi kyytiin... Topin mielestä Volvo rules.... Olen vaivihkaa yrittänyt kaupata Matolaatikkoa Tiinalle kun kerran koiratkin siitä tykkää. Valitettavasti Tiina ei ole syttynyt ajatukselle; edes koirien vuoksi :)

Tiina kertoi kasvimaalla olevasta jänis ongelmasta. Kaksin kappalein jänöt käyvät syömässä satoa nopeammin kuin sitä kasvaa. Ja kun palautin Tiinan ja Topin kotiin  niin siellä kasvimaalla istui salaattipenkissä Jussi. Aivan kaikessa rauhassa.

Päätimme kokeilla Essua jäniskoirana. Mutta jänö otti pitkät ennen kuin Essu pääsi lähituntumaan. Kovasti innostunut Essu oli riistan hajusta... Teimme hienon koukkauksen ohdakkeiden läpi , tarkoituksena ajaa jänö takaisin selkeämmälle alueelle. Arvatkaa minkä näköinen Essu oli ohdake koristein??!! Onneksi ne oliva vielä tuoreita niin sai helposti turkista irti....

Pahuksen jänis oli ovelampi. Se kiersi hienosti toista kautta ja yritti luikahtaa pellolle huomaamatta...

Kyllä vielä Essun kanssa lähdemme jänisjahtiin... Tuskin siinä muuta käy kun takaa-ajo á la Ester. Mutta saa jänö edes hieman jotain muutapuuhaa kuin ruokailla toisten vihannesmailla.

Pois lähtiessämme huomasin kanahaukan saapuneen paikalle, joten voi olla ettei Essun tarvitse toimia ajokoirana vaan kanahaukka saattaa syödä mureaa jussipaistia....