Ester alias Lyyli Angervo alias Lyllerö alias Typy jne on jäänyt näissä miun kirjoituksissa hävettävän vähälle. No, nyt korjaan asian:

Essu esiintyy TAAS toko-kehässä 1.9.2007 Santalahdessa Suomen Pyreneläiset Ry:n erkkarin yhteydessä järjestettävässä kisassa. Eli jos on vapaata aikaa ja masentaa niin ei kun katsomaan; luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sekä hulvatonta tottelemattomuutta á la Ester! Tule ja kauhistu!

Totuuden nimessä; olemme Essun kanssa reenanneenkin ja saaneet jotain aikaiseksikin. Mutta kun kyseessä on Essu niin mitään ei ole kiveen hakattu. Eli saattaapi olla, että kone karkaa taas jälleen kerran käsistä! Varsinkin JOS yleisö erehtyy nauramaan ja/tai taputtamaan sellaisessa kohdassa missä Essu tekee ihan omia kuvioitaan. Sen jälkeen voin lyödä hanskat tiskiin. Essu nimittäin ottaa yleisönsä 100%  ja antaa esityksen koko rahan edestä. Olin mie sitten paikalla tai en...

Mutta tämähän se on se elämän suola. Jos olisin halunnut helpon koiran, olisin varmasti hakenut sen Anttilan leluhyllystä enkä Päiviltä Humppilasta.

Essun kanssa meillä on yhteistä taivalta takana jo kuusi vuotta ja aina se pentele osaa yllättää.

Tänä päivänäkään en suosittele pikkupaimenta huumorintajuttomille ihmisille, enkä niille joiden mielestä sen pitäisi osata olla keskiverto koira! Ne, jotka haastetta rakastavat ja sopeutuvat kaikenlaisiin pieniin omituisuuksiin, sellaisille paimen sopii!