Olin eilen jäljellä Essun ja Hartsan ja yhden noviisikoiran kanssa. Sää oli otollinen jäljenajoon; leppeä tuuli ja kostea maa.

Huvittavaa seurata miten eri tyyleillä koirat jäljestävät.... Essu, joka on pellolla reenattu, kyntää syvällä kuonolla. Hartsa, mettänpoika, ajaa huomattavasti "ilmavammin" ja tekee tarkistuksia nokka turpeessa. Noviisikoira ajaa hyvällä otteella, nokka riittävän alhaalla muttei tee perunavakoa metsään.

Onneksi ei ole olemassa mitään pakollista tyyliä vaan koira saa tehdä töitä miten sille luontaisemmin sopii. Tärkeintä on, ettei esineitä jää metsään tai pahimmassa tapauksessa etsittävä...

No, anyway, hauskaa oli. Koirat oli ihan tohkeissaan kun pääsivät töihin. Ja Essu yritti kyllä ilmoittaa, että tekisi töitä myös Hartsan vuorolla ja toistepäin... Työhullut koirat on rasittavia ;)

Jälkireenin jälkeen mentiin Roccon kanssa taas tottistelemaan Simpalle. Rytkypallo on kova palkka! Hörö silmät kiiluen odottaa milloin saa palkkaa. Ja voi sitä riemua kun saa palkan. Kenguruloikkaa pallo suussa ympäri kenttää. Kunnes kieli roikkuu polvissa ja suu on täynnä hiekkaa. Puhdasta elämänriemua!