Oltiin Essun kanssa eilen junnuleirillä opettamassa koirien ensiapua. Essu hoiti homman niin kuin aina; makasi aurinkoisella pihalla huovalla ja antoi tassunsa sidottavaksi ilman mitään kommervenkkejä.

Luennon jälkeen menimme Öhmanneille Pyreneläisten hallituksen kokoukseen. Siellä kaksi pyramiitipoikaa asustelee rauhassa, paitsi silloin kuin Ester on paikalla...

Nimittäin ensimmäiseksi sisään päästyään Essu asetti pojat "jonoon" ääniefektein. Ramppasi niin kuin kotonaan; kävi tarkistamassa ruokakupit, sohvan jne. Ja kun iso-Ö komensi poikia pihalle niin Essu avusti kuten kotonakin. Vauhditti kintereistä näykkien. Olisi nyt ollut edes sen veran vieraskorea, että olisi odottanut oven aukeamista ennen vauhdin antamista.

Pihalla Essu seisoi kuin John Wayne takajalat levällään ja ilmoitti Hemulille ettei sillä ole lupa liikkua omalla pihallaan ilman Esterin lupaa. Voi Pyhä Jysäys!

Poikien ruoka-aikaan Ester oli myös paikalla, ensimmäisenä. Ja sai ruokaa siinä missä pojatkin. Siitä sentään selvittiin ilman hässäkkää.

Kun kokous loppui Ester ystävällisesti opasti hallituksen jäseniä poistumaan takavasemmalle akillesjänteistä näpäten. Saa nimittäin talon tyhjäksi nopeasti.

Ei ihme, että Esterin ollessa hoidossa Öhmanneilla, risti Mia Essun vänrikki Nappulaksi. Rautahanska pitää huushollin kurissa oli sitten omassa kodissa tai jonkun toisen kodissa.... Nauru