Tuli sitten heitettyä keikka Ranskaan; mukana Rocco ja Baskerit.

Hyvä etukäteis suunnitelma on tarpeen MUTTA pieleen voi mennä siitä huolimatta....

Olin sataan kertaan varmistanut, että Roccon boksi mahtuu lentokoneeseen ja vuokra-autoon. Kaiken piti olla ok. MUTTA Helsinki-Vantaalla todettiin ettei boksi mahdu ruumaan. Ei muuta kuin meikä seisomaan koira narussa lentokoneen viereen ja pojat purkamaan boksia ja siirtämään sitä kahdessa osassa ruumaan. Ja sitten mie punnersin koiran ruumaan ja boksiin. Amsterdamin päässä sitten turvasydeemit on niin paljon tiukemmat etten päässyt itse ottamaan koiraa pois koneesta vaan poloinen lentokenttävirkailija joutui hommiin. Kyllä pelotti, että päästää Roccon livahtamaan karkuun, koska silloin se olisi todennäköisesti ammuttu poliisin toimesta. Eihän lentokentällä saa koirat irti juoksennella!!!!

Onneksi Rocco on Rocco ja suhtautui hyvinkin rauhallisesti siihen, että vieras mies tulee laittamaan hihnaa kiinni ja ottamaan lentokentälle seisoskelemaan kunnen boksi purettiin ja kasattiin. Kyllä pelotti!

Autovuokraamossa homma periaatteessa toistui; piti olla iso auto vaan eipä mahtunut loota mihinkään autoon. Olo oli kuin kenkäkaupassa sovittelemassa sopivia kenkiä...

Sitten paloi miun hihat ja tallasin vakain tuumin ja harkiten lentoasemalle takaisin ja menin KLM:n myymälään ja ostin pienemmä lootan. Ja a vot! Nyt mahtui loota autoon ja eikun menoksi. Eikä aikaa tuhraantunut kuin viis tuntia.

Suunta kohti Contya, jossa olimme perillä illalla ysiltä tai Suomen aikaa kympiltä. Hotelliin ja syömään.

Lauantai aamuna lähdin katsastamaan tilannetta missikisapaikalle. Lauantain ohjelmanumerossa olikin sitten luonnetesti (ranskalainen), koirien mittaus ja jalostustarkastus arvostelu ns. tyyppiarvostelu. Menestyäkseen koiran on saatava exellent ja luonnetestistä vähintään trés bon. Tämä oli sitä mitä lahdin Ranskasta hakemaan.

Rocco sai luonnetestistä sen vaaditun trés bonin ja tyyppiarvostelusta exellentin!!!!!!!Jee! Tämä oikeuttaa koiran Ranskassakin A-listalle jalostuksessa. Nyt siis on kolmen ranskalaisen tuomarin mielipide siitä, että Rocco on oikeasti hieno koira!

Sunnuntain missikisoissa Rocco sijoittui valioluokassa neljänneksi. Olin äärest tyytyväinen. Tuli myös nähtyä Picardeja kaikenlaisia; hienoja ja hirveitä...

Sitten Baskerit (siis rakkaat vanhmepani) saivat suunnitella paluureittiä. J a halusivat piipahtaa Luxenburgissa ja sinne mentiin pieniä maalaisteitä pitkin. Sieltä menimme Saksan puolelle Bitburgin kaupunkiin ja olimme todella viehättävässä ja edullisessa ( 22 €/yö/hlö +sis aamupalan) gastahausissa yötä.

Tiistaina suuntasimme kohti Amsterdamia jossa vietimme viimeisen yön.

Kotiin paluu oli hieman helpompi kuin menomatka. Rocco bokseineen mahtui ruumaan kivuttomasti. Sisäänkirjautuminen tosin vei tunnin kun tietokone ei tuntunut hyväksyvän buukkausta :(

Helsinkiin saavuttiin ajallaan. En meinannut löytää autoa, kun olin sen perjantaina jättänyt tosi kauas. Eli haahuilin Roccon kanssa pitkin poikin parkkialueita (varsinainen pelastusetsijä...). Vihdoin löytyi auto ja eikun Baskerit ja romppeet kyytiin ja kohti Kotkaa. Mistä haettiin Harmi ja vänrikki Nappula (Esterin uusi  nimi by Mia Ö.)

Kun päästiin kotiin niin Kari veljeni oli laittanut saunan lämpiämään ja tehnyt sapuskat valmiiksi!

Että oli kiva tulla kotiin!!!!!!!