Edellisen kirjoittamisen jälkeen on vietetty Esterin 9 v synttärit, Harmin 6 v synttärit ja Hörön toisen MV-tittelin bileet..

Ollaan menty vanhalla kaavalla matalalentoa pisteestä a pisteeseen b. Reenattu maastossa, tottis on jäänyt ihan lomalle    Maanäären työleirillä on riehuttu ja yritetty saada piha kuriin; olen edelleen tappiolla matsissa heinikko vs mie.

Naamakirjaan ilmaantui kakas Hörökorvista kiinnostunutta immeistä. Se on ihan hyvä juttu niin kauan kun ei etsitä vaan erikoisen näköistä elikkoa. Hörökorvathan on maailman parhaita  Se mitä mietin niin toinen oli kuullut rodussa olevasta epilepsiasta (?). Joka rodussa sitä ihan varmasti löytyy vaan enpä mie oo kuullut/tavannut epileptikkoa. Luonnehäiriöistä kans juttua. Vaan tässäpä syytän suoraan hihnan suurempaa päätä; otettu koira, josta ei oo ollut mitään muuta käsitystä kuin, että se on hupaisan näköinen. Ja siinä lähtee homma menemään kirjaimellisesti perseelleen! Huom. tämä asia on lähellä sydäntä niin Picardiileissa kuin Pyramiiteissakin; eivät ole varsinaisesti lelukoiria.... Ja monet turhat källit tulee siitä kun ei oikeesti osatsa hanskata koiraa rodun vaatimalla tavalla...

Hörö on autuaan aamu-uninen verrattuna Essuun ja Harmiin. Tänäänkin mie heräsin ensin ja Hörö kääns kylkeä sängyssä. Vasta tunti sitten herra nousi koivilleen, suoritti aamuisen tai chin ja piipahti takapihalla. Essu ja Harmi on jo ennen viittä käyneet pihalla, syöneet aamuruuan jne. jne.

Tämä lähtee kohta repsikaks astutuskeikalle. Ja sitten paluu Maanäären työleirille...