Aamutuimaan pakkanen pääsi yllättämään Picardiilin täysin. Reippaasti aikoi poistua ulos mutta puoli kroppaa pihalla ja äkkiä ympäri. Yritti mokoma nostaa koipea ovenpieleen ettei palellu... Komensin ulos asti ruikkimaan ja sinne se meni, vähän ärtyneesti ilmeillen.

No hetken päästä menin päästämään sisään niin eikös tuo ääliö ollut sitä mieltä, että leikitään ota picardi kiinni-leikkiä. Ei sisälle, ei sitten millään. En lähtenyt leikkiin mukaan ja vedin oven kiinni ja kävin juomassa kahvikupposen (5dl) ja kävin uudelleen kysymässä joko paleltaa. Ei paleltanut, ei. Annoin pahvipään sitten olla ulkona; jätin ovet auki ja laitoin vain sisimmän oven kiinni ettei talo kylmene. Puolituntia herra leikki yksinään takapihalla ennenkuin tuli sisälle. Oli poika hiukka kylmä!!!

Päivän päätapahtuma tänään oli Esterin ultra. Essu oli intopiukalla mukaan lähdössä ja mentiin takki päällä eläinlääkäriin. Sirkka teki ultran ja voi pahus; tyhjää täynnä! Ei tule pikku tulta ja tulikiveä pentuja vai oliko se Tulikivi ja Kermansavi? pentuja tänä vuonna Maanääreen.

Eikä enää Esterille muutenkaan. Tämä oli viimeinen yritys, koska neiti täyttää jo kuusi kesällä...

Saa olla paimenen pennut tältä erää.

Voi pahuksen pahus! Harmittaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!