Mie jo naamakirjaan laitoinkin ärtymyksen alun trimmatuista Pyramiiteista. Hemmetti! Kyseessä ei ole trimmattava rotu! (tai ei ainakaan alkuperäisesti ollut; tuskin paimenet Ranskassa on tuohuksen valossa rakkejaan nyppineet, että olis lampaitten mukavampi katsella). Mutta nyt alkaa näyttää siltä, että missikisakehissä tarttee olla nyletty paimen. Tänä vuonna ei nylkemättömät pärjänneet Messsarissa ( enkä tarkoitanyt Harmia; hää kun ei pärjäis oli nyletty tai ei).

Tässä vaan tapatuu sillätavoin, että kohta ei ole olemassa luomu Pyramiitia vaan kaikkia on käsitelty enemmän tai vähemmän. Nyt ois ulkomuototuomareiden aika puuttua ko. toimintaan. Sentään ollaan päästy siitä kehässä hirttämisestä melkein kokonaan (joku osas lukea rotumääritelmän => ravissa paimenen pää laskee selkälinjan tasolle). Eli nyt koirat saa liikkua melkein normaalisti.

Muoti-ilmiönä rastat on tulleet jäädäkseen, ja itseasiassa näyttävät ihan hyviltä!  Ja tuntuu, että rastoja on manner Euroopan puolella myös enenvässä määrin (mutta ei etuosa trimmattuna, onneksi).

Miusta Pyramiiti on parhaimmillaan ihan luomuna lampaanpaskoineen kaikkineen...