Varsinainen varakoira! Hää on nyt joutunut tuuraamaan Roccoa. Eilen Harmi oli elämänsä ensimmäistä kertaa treenaamassa savutalolla (=palomiesten harjoittelupaikka savusukelluukseen yms). Mietin kuinka käy; savunhaju, pimeys on ekaa kertaa aika rankka paikka. Ja muyös ne kuuluisat ritilärappuset, jotka menevät jyrkästi ylöspäin toiseen kerrokseen....

Alakerrassa ensimmäisessä käytävässä Hartsa "rällätti" menemään reippaasti. Törmäsi vain kerran pimeässä verkkoon (talon sisäosat jaettu metalliverkoilla palomiesten työn hankaloittamiseksi), muttei se tahtia haitannut... Ekalta käytävältä ei löytynyt ukkoa.

Siirryimme seuraavaan käytävään, joka oli vielä pimeämpi ja haastavampi, enemmän labyrintti tyyppinen. Harmi eteni varovasti mutta otti osuman verkkoon ja korkeat kynnykset olivat matkaa hidastavia Hymy

Viimein ukko löytyi. Ilmaisun aloittaminen kesti tovin ja oli ensin varsin katkonaista ja selkeäasti puolustuksella. Kun Harmi sai palkan, hää relas selkeästi. Häntä tötteröllä lähdettiin jatkamaan matkaa..

Lähdettiin toiseen kerrokseen. Ritilärapuissa sanoin vain ylös kiipee ja sinne Harmi kiipes. Kakkoskerroksessa hää likkuikin paljon vapautuneemiin ja etsi itsenäisesti sokkelo kerrallaan.

Maalimies oli äärest hankalassa paikassa;  takimmaisen huoneen sisääntulo oven takana. Haju kiersi ympäri huonetta ja paikallistaminen oli hankalaa. Sitkeän työskentelyn jälkeen Hartsa paikallisti ukon oikeaan kohtaan. Kävi haistamassa, peruutti metrin ja kävi maahan. Hetken mietittyään aloitti ilmaisun. Sai palkat ja kehut ja sitten kohti ritilärappuja ja alaspäin. Mie menin edeltä, enkä edes katsonut tuleeko koira, sanoin vaan, että mennään.

Hetken oli ukkeli zoomaillut mutta kun maalimies lähti rappusia alas piti Harmin kiilata ohi. Nauru 

Ja taas sitä leijuttiin metri maanpinnan yläpuolella!

On se vaan hauska huomata, että kun koiralla on konttori kunnossa niin toimii oudoissakin tilanteissa. Ja palautuu samantien, vaikka olisikin jotain jännittävää.

Ja vaikka Harmi ei vieraista ihmisitä perusta niin ei se estä sitä tekemästä töitä; ukot etsitään ja ne haukutaan vaikka muuten ei halua kontaktia ottaakaan.

On se vaan niin hienoa katsottavaa kun on koiralle joskus opettanut metrin hajuraon maalimieheen ja että ilmaisu tehdä makuuasennosta niin se vielä parin vuoden tauon jälkeenkin toimii juuri niin!

Pitäiskö palailla Harmin kanssa hakuilemaan??!!