Luin just Koiramme lehdestä artikkelin, jossa käsiteltiin joku tovi sitten tullutta MOT-ohjelmaa koiran jalostuksesta. Ohjelmahan oli sinällään hyvä mutta oliko kaikki ihan eettisesti ok? Meinaan ohjelman tekemisessä?

Lukemani artikkelin perusteella dokkarin tekijä olisi tiennyt, että pikkuvillis jolla oli paljon vikoja ja leikattu yms. olisi ollut ns. halpiskasvattajan tuotos? No, toki se olisi pitänyt arvat jo siinä vaiheessa kun kun kasvattaja kieltäytyy tunnustamasta koirassa olevia vikoja ja sairauksia... Mutta olisi senkin voinut mainita ja samalla kertoa ohjelmassa, että katsokaa nyt hyvät ihmiset mistä koiranne ostatte!!!! Hyvä ja halpa ei kulje käsikädessä jos ei aina hyvä ja kalliskaan... Mutta paremmat mahdollisuudet on saada hyvä pentu "oikealta" kasvattajalta. Tai ainkin kasvattajalla on vastuu!!!

Muitakin kömmähdyksiä oli dokkaria tehdessä tehty, tarkoituksella... Harmi, sillä aihe oli hyvä. Tälläisen melkein oikeat ja luetettavat dokkarit kun vievät sitten lopulta pohjan pois koko asialta kun jäävät kiinni että dokkaria tehdessä on vähän oiottu reittejä ja jätetty kertomatta osa faktoista!

Vaikka dokkari olikin vai sliipattu "totuus" niin haluaisin kyllä päästä ohjelmassa esiintyneen vanhemman naispuolisen eläinlääkärin luennolle aiheesta jalostus. Frouvan ilmeestä näki, että olisi voinut ladata faktaa kovallakin kädellä mutta piti käsijarrua päällä. Mutta haluaisin kyllä kuulla myös sen "siistimättömän" version!!!

Eli ei pidä uskoa dokumentteihin; aina siellä joitain asioita ei kerrota riittävän dramatiikan saavuttamiseksi!