Poslootaan oli tänään tipahtanut tilaamani koiralehti nimeltään Canis.

Lehdessä tuntuu olevan jokaiselle jotakin. Miua tietysti kiinnosti suunnattomasti artikkeli paukkuarasta koirasta ja sen totuttamisesta. Tapoja on monia ja lehdessä ollut juttu ei ollut ollenkaan hullupi. En kerro mikä, ostakaa/tilatkaa lehti itse!

Onneksi Lyyli Angervon paukku herkkyys alkaa olla voitettu kanta. Nyt jo sujuu tottis, vaikka paukkuis eli kaipa tässä päästään ihan kokeeseenkin asti tänä kesänä. Lähinna tottiksessa enemmän jännittää sattuuko biorytmit kohdalleen vai mennäänkö ylen iloisesti pitkin kenttää pyreneesimäistä kiitolaukkaa vasemman kautta kieppuen?!

Pojat pitäis saada BH-kokeesta läpi tämän kauden aikana. Meinaan, alkaa ukoilla olemaan ikää. Tosin kaikki on miusta kiinni, ei koirista. Tai oikeastaan siitä jaksanko/venynkö ihan oikasti reenaamaan niitä tottispuolella... No, muutamat verenpaineen nostot ja hyvä tulee.

Olen nääs huomannut (ja muutama muukin), että kun olen liian hyvällä tuulella menee tekeminen vähän riipimiseks. Käskyt on jotain sinnepäin ja ja koirat vielä enemmän sinne-tänne... Kukaan näistä kun ei tietysti ole niin hullu, että ottais moisia lirkutuksia tosissaan.

Mutta auta armias kun on väjän verenpainetta ,silmät puoli metriä päästä ulkona ja naama jo valmiiksi punajuuren värinen niin käskytyskin sujuu huomattavasti napakammin ja lauma jopa tottelee ??!!

Tosin pitkällä juoksulla verenpaineesta saattaa olla haittaa ns. siviilielämälle. Tästä tuleekin mieleeni Roccon luonnetesti; nääs kun mua jännitti vallan helkatisti mitä se tekee siinä hyökkäystilanteessa. Meinaten antaako ase alas vai käykö päälle. No, hätähän ei ollut tämän näköinen; esiintymispelkoonhan on olemassa lääke, jota käyttävät monent esiintyvät taiteilijat ramppikuumeen hoitoon. Ja miehän tietty kokeilin. Puol nappia tuntia ennen testiä. Kyllä auttoi! Ei meinaan tullut mieleenkään jännittää mitä tapahtuu kun koko keskittymiskyky meni pystyssä pysymiseen ja mahansisällön nieleskelyyn. Ei meinaan passannut troppi meikäläiselle lainkaan... Meinas mennä jalat alta ja etoi niin, että silmissä pimeni. Tavallan tietysti troppi auttoi; ei ehtinyt ja kyennyt jännittämään tilannetta...

Se saa jäädä ainoaksi hlökohtaiseksi testiksi jännityksen poistoon. Näin jälkikäteen naurattaa mutta ei silloin siinä tilanteessa...