Oltiin poikain kanssa Vehmersalmella monirotupaimennustapahtumassa hommissa ja osallistumassa. Torstaqi aamuna lähdettiin kohti Vehmersalmea klo. 4.30. HYP:pi oli niin täys tavaraa kuin vaan voi olla... Oikea mustalaisleirin muutto Nauru

Perillä oltiin yhdeksän jälkeen. Ei muutakuin teltta pystyyn, romppeet sisälle ja sitten lenkille. lenkin jälkeen työnjakoon. Sain hommaksi kylttien, tulostaulujen yms. tekemisen. Iltasella oli hommat valmiina ja sitten paimeneen ihmettelemään lampaita.

Rocco oli selkeästi väsynyt, oli vähän velton sorttinen. Harmi sitten taas ei... Oli kiihkeää meininkiä, jota sitten Sinikan avustuksella hieman tasoiteltiin....

Perjantai aamuna alkoi farmikisat. Mie olin yksi toimiston hlöistä eli täyttelin papereita ja pidin tulostaulua.  Farmikisa oli tapahtumana ekaa kertaa Suomessa AHBA:n säännöillä (googlettakaa AHBA niin löydätte mikä se on). Paikalla oli paimenkoirista rotuina; pumi, mudi, kroaatti, aussi, kelpie, koolie, beauceron, briard,sheltti,bortsu, serra, katala, picardi (rocco), pyramiiti(harmi), toivottavasti ei jäänyt mikään pois!!!!!

Perjantai iltana sitten taas reenittiin. Rocco toimi niin kuin normaalistikin; ensin yritti pomottaa miuta tyyliin; mee pois täältä mie teen ite! Mutta pienllä räminällä saatiin sitten paimensauvan paikka kohdilleen. Ja sitten alkoi homma toimia. Nätisti kuljetti, keräsi ja toi. Oli hieno fiilis!

Perjantain ehkä huvittavin episodi oli aamulla; tilan Barbi minisika tuli "kiusaamaan" poikia eli yritti syödä ylimääräiset sapuskat pojilta. Rocco karjui kuin valtamerihinaaja ja Harmi oli kuin pelästynyt pöllönpoikanen häkin takakulmassa kun Barbi kylmän viileästi työnsi kärsänsä Hartsan häkin alle ja nosti. Nauroin niin etten edes älynnyt hakea kameraa. Menin pelastamaan poikia Barbilta mutta possupa oli eri mieltä. Se ei halunnut siirtyä häkkien luota mihinkään. Sen kun karjui ja kiljui kiukuissaan ja lopulta näpäytti leuoilla miun jalkapöytää. Sitten tuli possulle lähtö; nätisti saattelin kauemmas ja hää palas muutaman minuutin kuluttua takaisin ja sama uudelleen ja uudelleen. Lopulta Barbi joutui arestiin navettaan... Oli nääs tuhonnut muutaman koiranruokasäkin, himoitisi kuppilasta evästä jne.... Kaiken kaikkiaan viehko otus.

Lauantaina Harmi osallistui Herding Capability Test:n ja suorittikin sen hyväksytysti. Siinä piti pyörötarhassa osoittaa kiinnostusta lampaisiin ja paimentamiseen. Kuljettaa laumaa (5 lammasta) neljä legiä (suoraa) ja kääntää lauma haluttuun suuntaan. Se sujui rauhallisesti ja hyvin, vaikka ensin Harmi aikoi vähän pistää ruutia katraaseen.... Tuomarina toimi amerikkalainen Linda Bell, joka oli pitänyt muutaman paimennusklinikan Kuttukuun vuohi- ja lammastilalla Vehmersalmella.

Rocco puolestaan osallistui Junior Herding;n mikä vastaa vähän meidän BH-koetta. Kun sen läpäisee voipi kisata ihan niin kuin oikeasti. Rocco pentele tajusi, että miua jännitti ja siitäkös riemu syntyi; hää päätti ottaa ohjat omiin käsiin ja päläytti lauman taivaan tuuliin. Olisi siis oikeasti pitänyt koota katras, kuljettaa portin läpi kiertää ns. paneelit (aidan pätkät) ja häkittää lauma. No, ei sitten tällä kertaa! Onneksi lampaille ei käynyt kuinkaan. Rocco itse jäi kiinni aitaan ja etutassun "kinner" varvas repesi vähän. Verta tuli rutkasti mutta eipä suurta ontumaa....

Soila ja Saijakin tulivat kasomaan kisoja ja Soilan takoitus oli osallistua Junior Herdingiin tänään. Toivottavasti osallistui! (Nämä flikat ovvat lyhytkarvapyramiiti ihmisiä).

Fiilis oli koko ajan loistava; ei ollut roturyhmittymiä tai kasvattajan hovia tms. Kaikki tuli juttuun kaikkien kanssa. Ei ollut yhtä ainoaa oikeaa paimenkoirarotua vaan kaikki olivat samalla viivalla!!!! Helkutin hieno juttu!

Kotiin tultiin lauantai iltana joskus kymmenen hivakoilla. Kun tarkoitus oli lähteä hyvissä ajoin kotiin ajelemaan mutta kisat veivät niin mennessään, että lähtö vähän venähti.... Silmänisku

Tänään aamulla herätys vasta kuudelta ja seiskalta hakemaan Meaa ja sitten nokka kohti Anjalaa. Piirinmestaruuskisat ja olin lupautunut haunratamestariksi. Ei muuta kuin kööri kasaan ja metsään tallomaan. Tallottiin voittajan hakurata (100mx300m) ja esineruutu (50mx50m) ja eikun kisat käyntiin. Onneksi meillä on hyvää ja aktiivista porukkaa, jotka tulivat ja hoitivat homman ihan pro!

Hakurataa purkaessamme astuin vahingossa yhden kyyn päälle ja hää torhas miua nilkkaan. Sinänsä ei ihme kun tällä massalla lätkähtää päälle. Onneksi sattui saappaat jalkaan, joten ei mitään tapahtunut. Pysäytyin kyyn ja härnäsin sen verran, että näin sen olevan ok. Sitten päästin sen menemään.

Tultiin tottiskentälle odottelemaan palkintojen jakoa. Näinpä siellä Tarjan, josta tuli jäljen piirinmestari, ainoana koirakkona ykköstuloksella!!!!!!!!!!!!! Ja koirakoita oli sentään alunperin 13 kpl. Jotkut sitten vaan osaa...... Nauru

Sen jälkeen lähdettiinkin syömään porukalla ja juhlimaan Padin ja Tarjan menetystä!

Kotiin tultuamme (miulla siis päivän mukan alueen tallojat Rocco ja Ester), huilasin hetken. Ja sitten nappasin Essun ja Harmin autoon ja tottisreenihin. Reenailtiin Maneesijengin kanssa. Reilun viikon päästä olis TOKO-kisat. Saapi nähdä miten käy....

Mutta nyt saunaan ja nukkumaan.....