On taas harrasteltu.... Meinaan lauantai aamuna lähdettiin hakuun Essun ja Harmin kanssa. Jätettiin Hörökorva kotiin.

Ester toimi niin kuin Ester vain voi; hillitön meno ja meininki. Toki, onneksi, sivutuotteena myös maalimiehet löytyivät.  Mamma jaksaa painaa pitkin metsiä. Ei voi kuin naurreskella kun katsoo toisen toimia.

Hartsa oli pitkästä aikaa menossa mukana. Mutta kyllä ne ukot nousi! Huvittavinta oli kun maalimiehenä oli Tiitu (11v) Kristiinan kanssa. Oli meinaan meidän "lastenrakastaja" ainakin viis metriä pitkä. Lapset kun ei Hartsan mielestä kuulu kuin barffaukseen eli luomuruuaksi Pyramiitille.

Saatiin reenit reenattua ja alue tyhjennettyä melkein kokonaan suppilovahveroista (ämpärillinen + muovikassillinen) niin sitten äkkiä Tiitu kottiin. Essu ja Hartsa Mummolaan. Pikainen tankkaus ja Hörökorva autoon...

Lähdettiin Roccon kanssa merelle meripelastuskoirareeneihin. Sattui ekalle ukolle mennessä mukavan röykkyinen keli. Rocco istui miun vieressä penkillä ja aallokossa koko koira lensi ilmaan. Onneksi kyseessä on Picardiili niin se vakaana laskeutui takaisin samaan asentoon ilman minkäänlaisia ihmetyksiä.... Ekana kävimme bongaamassa sukeltajat 2 kpl, jotka olivat yhdeksän metrin syvyydessä. Sieltä nuo löytyivät!

Roccon ongelma merellä on jatkuva aalloille louskuttaminen. Mikään ei sitä hiljennä ja sitä ei jaksa kuunnella. Kyllä Rocco hienosti myös kertoo missä ukot on mutta se hemmetin turhan haukkuminen rasittaa. Siispä Roccosta tulee jatkossa "pelkkä" maakrapu. Merelle ei enää lähdetä. Surku sinänsä. Mutta ainut hiljennyskeino on valitettavasti ns. "vetää pataan" koiraan ja moisiin pieksäjäisiin mie en rupea.... Pysytään sitten mieluummin rannalla.

Sunnuntai aamuna oli rauniokokeet.Myö Roccon kanssa oltiin hommissa. Satoi vettä kuin Esterin p...... jne. Ja oli kauhea tuuli. Mutta Roccosta oli hauskaa säntäillä rauniot läpi. Ja mie toimin kokeen sihteerikkönä.... No selvittiin siis eilisestäkin.

Tänään lähdin töiden jälkeen reenimään tottista Harmin ja Essun kanssa. Hartsa yllätti, ja vaihteeksi positiivisesti, nimittäin toi noutokapulan ja useampaan kertaan. Tätä ihmettä ei ole tapahtunut aiemmin. Muutenkin herralla oli aika iso remmi päällä. Hillitön teputus jaloilla, vaikka olis pitänyt pysyä paikoillaan. Ynnä muuta mutta edelleen into korvaa tarkkuuden puutteen, vielä.

Essu oli myös hyvinkin aktiivinen. Kokeilin piruuttani avoimen luokan toko paikallamakuuta ekaa kertaa. Jätettiin koirat riviin ja mentiin muutamaks minuutiks piiloon. Eipä sieltä Essu mihinkään lähtenyt tai noussut. Nökötti paikoillaan niin kuin kuuluukin. Olin tyytyväinen, tosin mihin ihmeeseen se olisi sieltä lähtenyt kun oli maahan käsky päällä? Siellä ollaan kunnes toisin sanotaan, eikö? Ester on kauhean innoissaan kun muista tehdä riittävän nopeat kulmat ja täyskäännökset, joutuu pien paimen polo pysymään skarppina ettei Mamma (tai kai lähinnä lihapullat ) karkaa liian kauas...

Mummo oli tällä aikaa pelaamassa futista Roccon kanssa. Vielä en ole kysynyt voittiko Mummo vai Hörö matsin. On taas ollut naapureilla katsottavaa... Mutta eipähän tarvitse turhaan tirkistellä ikkunoista..................